Koekjeskoek

Wil jij ook indruk maken met een mooi zelfgemaakt gebakje bij de koffie? Met dit recept kun je gemakkelijk een lekker taartje aan je visite voorschotelen. Zeker als je houdt van mokka met een tikje chocolade, moet je dit eens proberen! Nog een handigheidje: dit recept maak je zonder oven!

3.12 van 17 stemmen

Koekjeskoek

Voor het maken van deze Koekjeskoek heb je geen oven nodig.
Porties0
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 2 pakken droge koekjes je hebt niet alles nodig
  • 250 g zachte boter
  • 150 g poedersuiker
  • oploskoffie
  • hagelslag

Instructies

  • Smelt de boter en meng deze met de poedersuiker. Zet dit in de koelkast.
  • Zet één kop koffie met de oploskoffie zoals op de verpakking geadviseerd wordt. Maak de koffie in een kop of bakje waarin je makkelijk koekjes kunt dopen. Meng daarnaast in een kopje 1 eetlepel oploskoffie met 2 eetlepels kokend water.
  • Haal het botermengsel uit de koelkast. Meng de sterke koffie (de laatst genoemde bij stap 2) met de crème. Zorg dat het helemaal opgenomen wordt, zodat je een mooie egale mokkakleur krijgt.
  • Je begint met de bodem. Leg hiervoor een laag droge koekjes naast elkaar. Ik heb er vijf naast elkaar gelegd, je kunt de koekjeskoek natuurlijk ook groter of kleiner maken. Bestrijk de koekjes met een royale laag mokkacrème.
  • Voor de volgende lagen doop je de koekjes steeds in de koffie. Doop ze niet te lang, dan vallen ze uit elkaar. Doop ze niet te kort, geef ze de kans om wat koffie op te zuigen. Leg deze koekjes vervolgens op de met mokkacrème besmeerde bodem. Vervolgens besmeer je deze koekjes ook weer met de mokkacrème. Herhaal deze stap tot je tevreden bent met de hoogte van je koekjeskoek of tot je mokkacrème overhebt voor ongeveer 1 ½ laag. Ik heb inclusief de bodem, 8 lagen koekjes gebruikt.
  • Je maakt de koekjeskoek af door deze helemaal te besmeren met de mokkacrème. Hier mag je royaal mee zijn. En dan the fun part: Om het helemaal af te maken versier je de koekjeskoek met hagelslag. Dit kan lastig zijn, omdat je de zijkanten ook moet bekleden. Je kunt bijvoorbeeld de schaal met de koekjeskoek schuin houden en zo de hagelslag erop strooien.Zet de koekjeskoek in de koelkast een paar uur voor je hem in plakjes serveert.
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: biscuit, gebak, hagelslag, koekjes, mokka

 

Resultaat

Join the Conversation

  1. Marikee says:

    Wat een superleuk recept! Deze ga ik zeker eens maken! :)

  2. Elodie says:

    Hier in België noemen we dat Petit Beurre taart :) Ook lekker als je i.p.v. koffie cacao poeder aan het botermengsel toevoegt! Mmmmm, krijg er al zin in!

  3. GerJanne says:

    Hoi allebei,

    jaaaa, dat is een heel lekker, voor ons bijna nostalgisch recept! En iedereen lust het, volgens mij. Even een compliment aan de fotograaf. Wat een prachtige foto’s!!!
    Groetjes,

    GerJanne

  4. Mariel says:

    Wat leuk zeg!

  5. mascha says:

    ik heb het gemaakt en het was heeeeeeeeeeeerlijk. ook heb ik de cakepops en de citroensticks gemaakt en het was allemaal heerlijk. ga zo door met deze recepten ik geniet er van.

  6. Suzanne says:

    Hee, dat is easy peasy! Zeker eens proberen.

  7. evelien says:

    gisteren had ik de cake in a mug gemaakt en vandaag deze, ik hoop dat ie lekker is. Morgen weer een ander recept denk ik, echt verslavend!

  8. nirosha says:

    Ziet er echt grappig uit zo, en lekker simpel, daar houden we van ; )

  9. Esther says:

    Mijn moccacreme was erg vloeibaar. Miss geen roomboter moeten pakken. Bouwwerk staat nu in de koelkast..ben benieuwd

  10. Gezien ik geen lust kun je dit ook maken met laagjes biscuit / pudding . Ik had dan chocoladepudding . En bovenop evetueel gerapte kokos of poedersuiker.
    Maar dit recept ziet er wel goed uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close