Italiaanse Omeletwrap met Buffelmozzarella, Parmaham en Pesto

Uitgebreid lunchen doe ik niet vaak, en eigenlijk al helemaal niet sinds we te maken hebben met Covid-19 want uitgebreid lunchen is bij mij een beetje inherent aan buiten de deur lunchen. En man man man, wat is dat inmiddels al lang geleden zeg. Reden te meer om zo’n lekkere lunch gewoon zelf eens te maken, voor jezelf en 1 ander persoon want dit recept is voor twee. Komt dat even goed uit met de huidige regels. Anyhow, ook als deze virus-ellende voorbij is, is het fijn om lekker de tijd te nemen om een lunch te maken. In principe is deze goed gevulde omeletwrap niet veel werk, je moet alleen even een paar verschillende dingen bereiden. Zoals de omeletten, de zelfgemaakte pesto, en de rest van het beleg dat je eigenlijk alleen in stukken snijdt. Lekker simpel dus eigenlijk, en een bom vól Italiaanse smaken.

Italiaanse Omeletwrap met Buffelmozzarella Parmaham en Pesto ST 3

No ratings yet

Italiaanse Omeletwrap met Buffelmozzarella, Parmaham en Pesto

Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren Koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Foodprocessor

Ingrediënten

  • 80 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 9 eieren
  • 1,5 eetlepel bruschetta kruiden
  • peper
  • zout
  • 11 el geraspte mozzarella (9 voor de wraps, 2 voor de pesto)
  • 15 gram basilicum
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 6 el olijfolie extra vierge + extra voor het bakken
  • 1 bol XL buffelmozzarella in plakken
  • een paar el zongedroogde tomaatjes julienne
  • rucola
  • 100 gram parmaham

Instructies

  • Begin met het roosteren van de pijnboompitjes en zet deze vervolgens in een bakje apart.
  • Kluts in een kom 3 eieren los, en voeg er een halve eetlepel bruschetta kruiden aan toe, een beetje peper en zout en 3 eetlepels geraspte mozzarella. Roer goed door elkaar en verhit vervolgens een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak een omelet van het mengsel, en herhaal dit nog twee keer.
  • Terwijl er een omelet aan het garen is, maak je de pesto. Doe hiervoor twee eetlepels geroosterde pijnboompitjes, de basilicum, knoflook, 2 eetlepels geraspte mozzarella en 6 eetlepels olijfolie in de foodprocessor. Maal dit tot een pesto.
  • Wanneer de drie omeletwraps klaar zijn beleg je ze met een laag pesto, wat rucola, zongedroogde tomaatjes, een paar plakken buffelmozzarella, een paar plakken parmaham en wat van de overgebleven pijnboompitjes.
  • Rol de wraps op en zet ze vast met een paar prikkers, of serveer ze open.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Italiaanse Omeletwrap met Buffelmozzarella Parmaham en Pesto Pinterest

Join the Conversation

  1. Anjali says:

    Hoi Vivian,

    Dit lijkt mij een heerlijk recept. Ik wil graag een vergelijkbaar recept maken door kip in pesto te marineren. Kan ik dan ook nog pesto op de omelet smeren? Of wordt dit dan te veel en is het een idee om de kip in Italiaanse kruiden te doen en pesto op de omelet? Passen de zongedroogde tomaten hier dan steeds goed bij? Ik wil de tomatentapenade gebruiken of is zongedroogde beter?

    Alvast bedankt.

    Fijne dag!

    Groetjes,
    Anjali

  2. Anjali says:

    Hoi Vivian,

    Dit lijkt mij een heerlijk recept.
    Ik wil een vergelijkbaar recept door kipfilet in pesto te marineren. Kun je dan ook nog pesto op de omelet doen?

    Of pesto op de omelet en kipfilet bakken met Italiaanse kruiden? Passen de zongedroogde tomaten er dan nog steeds goed bij? Ik wil tapenade gebruiken. Of is zongedroogde tomaten uit pot beter?

    Ik hoor het graag!

    Alvast bedankt.

    Fijne dag.

    Groetjes,
    Anjali

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close