Dat je met brownies tegenwoordig alle kanten op kunt wisten we al. Zo plaatst Annebeth nog niet eens zo heel lang geleden waanzinnig lekkere Tiramisubrownies en eerlijk is eerlijk, ons vaste brownierecept is er nog steeds een die maar in de smaak blijft vallen. Onlangs vond ik het tijd om wat meer te experimenteren met brownies en daar kwamen deze Cookiedough brownies uitgerold. Het beste van twee werelden als je het mij vraagt: sompige brownies met een perfecte textuur en zoet, eetbaar koekdeeg. Ik deelde het gros uit aan mijn testteam (de collega’s van Tim) en volgens hen was dit een van de beste zoete zaligheden die ze tot nu toe hebben gehad. Mooi! Genoeg redenen om het recept met jullie te delen.
Wat heb je nodig?
- ½ brownierecept zonder glazuur
- recept voor eetbaar koekdeeg
Voor dit recept maken we gebruik van recepten die al eerder op OMF zijn verschenen, lekker makkelijk dus!
1. Maak het beslag voor de brownies klaar volgens de aanwijzingen en bak ze gaar in het midden van de oven. Houd er rekening mee dat je de helft van het recept gebruikt, dit houdt in dat de baktijd van de brownies ook wordt gehalveerd.
2. Laat de brownies volledig in hun vorm afkoelen.
3. Maak ondertussen vast het eetbare koekdeeg volgens de aanwijzingen. Spreid het koekdeeg met behulp van de achterkant van een lepel uit over de brownies. Zorg ervoor dat de laag koekdeeg overal even dik is.
4. Zet de cookie dough brownies minimaal twee uur in de koelkast alvorens je ze aan snijdt. Op deze manier wordt het koekdeeg hard en kun je de brownies makkelijk snijden en oppakken.
Deze cookiedough brownies zijn geweldig voor de echte zoetekauwen. Het is niet dat de vullingen uit je kiezen zullen springen, maar je moet toch wel gek zijn op zoete snacks. Ik vond de combinatie van de sompige brownies en het rauwe koekdeeg echt geweldig. Vrij machtig wel, maar ik zal het zeker nog een keer gaan maken. En zeg nou zelf, het ziet er toch ook hartstikke gezellig uit?
Het ziet er onweerstaanbaar uit!
Dan denk je dat brownies al een van de lekkerste dingen ooit zijn.. en dan zie je dit recept ;)
Het ziet er echt TE lekker uit!
Ik ben heel benieuwd hoe dit samen smaakt. Lijkt me in elk geval wel echt onweerstaanbaar lekker!
dit moet ik echt een gaan maken, lijkt me heerlijk!
OMG, dat klinkt goddelijk en ziet er héérlijk uit! Ik kan me voorstellen dat je testteam hier gelukkig van werd ;-)
mmmmm
Hmm dat ziet er goed uit :D
dat ziet er goddelijk uit, mm
jummiee ziet er heerlijk uit
Zo dat ziet er heerlijk uit!
Kwijl!!
Oké ik zit echt te kwijlen hier haha, damn wat ziet dit er goddelijk uit! *moet maken*
Oh my lord! Wat gruwelijk onweerstaanbaar heerlijk ziet dit er uit!! En ongezond :( Maar ik zal en moet dit een keertje maken. Het water loopt me nu al in de mond.
Het ziet er lekker uit, maar volgens mij ben ik een van de weinige mensen die niet zo van cookiedough houd :P
Oh my god dit moet ik hebben wanneer ik weer ongesteld ben :P
Heb het zojuist gemaakt, de brownies zijn echt uitmuntend geworden maar het koekdeeg is veel donkerder uitgekomen dan op jouw foto’s. Heb wel echt precies de juiste ingrediënten gebruikt:(
Heb je niet toevallig donkerbruine basterdsuiker geprobeerd?
Heerlijk! Kun je ze invriezen?
Ze redden het hier nooit langer dan een paar dagen dus dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Maar ik zie niet in waarom het niet zou kunnen, dus probeer het eens zou ik zeggen!
Hoe kun je ze het beste bewaren?
Wauw, dat ziet er heerlijk ui! Echt een zondagwerkje om de meiden en mezelf mee te trakteren voor mijn verjaardag!
hoe groot is de bakvorm die je gebruikt? heerlijk dit!
Oeefff dat ziet er nog eens lekker uit!! Hmmmm zeker het proberen waard!! :D Binnenkort maar eens proberen. Hihi.