Dit recept verscheen eerder in de OMF nieuwsbrief van juli 2023
Nectarinetaartjes met vanille mascarpone
De upside-down bladerdeegtaartjes heb je ongetwijfeld al een paar keer voorbij zien komen als je actief ben op Instagram en/of TikTok. Het zijn súper eenvoudige taartjes om te maken, je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig en dan zijn ze ook nog eens erg lekker. Ik maakte een zomerse variant met nectarine en vanille mascarpone.
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 3 nectarines – in plakjes
- 6 el honing
- 6 el amandelschaafsel
- 6 plakjes bladerdeeg – ontdooid
Vanille mascarpone
- 100 g mascarpone
- 50 ml yoghurt
- 1 vanillepeul
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
- Verdeel de plakjes nectarine in zes groepjes op de bakplaat en schenk de honing over het fruit.
- Verdeel het amandelschaafsel rond de nectarine en leg vervolgens bovenop ieder groepje fruit een vel bladerdeeg.
- Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bak de taartjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat goed afkoelen.
- Roer de ingrediënten voor de vanille mascarpone door elkaar en schep een flinke lepel van de mascarpone op ieder taartje. Serveer direct.