We hebben het paasontbijt en de oranjetompoucen nog maar net achter onze kiezen en we gaan alweer door naar Moederdag. Althans, zo voelt het een beetje voor mij. Het voelt zelfs nog een beetje heftiger want komende donderdag ben ik ook nog eens jarig. Nóg meer feest – haha! Moederdag vieren wij zelf niet echt maar ik wil toch wat lekkere receptinspiratie met je delen voor het moederdagontbijt. Ik trap ‘m af met deze heerlijke pannenkoek uit de oven met blauwe bessen en lemoncurd.
Nog niet zo heel lang geleden deelde ik een Dutch Baby met je. Technisch gezien is dat natuurlijk ook een pannenkoek uit de oven, maar het beslag en daardoor de uitkomst is wel net een tikkie anders. Waar een Dutch Baby meer het midden houdt tussen een soufflé en pannenkoek, is deze pannenkoek uit de oven meer een mix tussen een pannenkoek en een cake. Beide heel erg lekker, het is maar net waar je zin in hebt!
Omdat ik zin had in een echte lentevariant (en stiekem hoop dat het aanstaande zondag héérlijk weer gaat zijn), maakte ik de pannenkoek met blauwe bessen en lemoncurd. Die lemoncurd kun je helemaal zelf maken, dat is natuurlijk wel het allerlekkerst. Voor een extra frisse smaak verwerkte ik wat curd in de pannenkoek en schonk ik er na het bakken ook nog wat extra overheen.
Net als de Dutch Baby pancake maakte ik deze pannenkoek uit de oven ook in een gietijzeren pan. Mocht je die niet hebben dan volstaat een bakvorm ook hoor. Een springvorm is eventueel een optie, maar zorg er dan wel voor dat het beslag niet uit de vorm gaat lekken. Dat zou zo jammer zijn van de troep ;-)
Pannenkoek uit de oven met blauwe bessen & lemoncurd
Benodigdheden
- 1 gietijzeren pan of bakvorm
Ingrediënten
- klontje boter om in te bakken
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g kristalsuiker
- snuf zout
- 200 ml melk
- 1 ei
- 1 handje blauwe bessen
- 75 g lemon curd
- poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Leg het klontje boter in de gietijzeren pan en zet deze in de oven. Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout, melk en het ei in een kom en klop dit tot een egaal beslag.
- Haal de warme pan uit de oven en schenk hier het pannenkoekenbeslag in. Verdeel de blauwe bessen en een deel van de lemoncurd over de pannenkoek.
- Bak de pannenkoek in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
- Garneer met poedersuiker en extra lemoncurd en serveer de pannenkoek direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.