Behoefte aan een vegetarisch gerecht? Of gewoon aan hele lekkere taco’s? Dan is dit misschien wel wat je vanavond gaat maken. Deze knapperige taco’s zijn gevuld met kort gekookte en daarna gebakken bloemkoolroosjes. Met zoete puntpaprika en blokjes zoete aardappel die gaar gegrild zijn in de oven. En last but not least; een zelfgemaakte paprikasaus van één van die gegrilde zoete puntpaprika’s samen met onder andere Griekse yoghurt en gerookt paprikapoeder. In een foodprocessor gemalen en gemixt tot een mooie lichtrode saus. Vul de taco’s, beetje limoensap erover, wat fijngehakte koriander voor de liefhebber en jouw zomerse maaltje staat op tafel. Dit recept is goed voor het vullen van zo’n 6-8 taco’s, eet smakelijk!
Taco's met Zoete Aardappel, Bloemkool en Paprikasaus
Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 500 gram zoete aardappel in blokjes
- 2 zoete puntpaprika's gehalveerd
- olijfolie
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 6-8 taco's
- een paar takjes koriander fijngehakt
- 1 limoen
Paprikasaus
- 2 el Griekse yoghurt
- 1,5 tl paprikapoeder gerookt
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de ovenstand indien mogelijk op grill vanaf de bovenkant.
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes ongeveer 4 minuten. Giet ze daarna direct af.
- Verdeel de blokjes zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat (houd ruimte over voor de twee gehalveerde zoete puntpaprika's) en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi het knoflookpoeder en een beetje peper en zout erover en schuif in de oven voor 10 minuten.
- Leg na 5 minuten ook de zoete puntpaprika's op de bakplaat, met de bolle kant naar boven.
- Haal na weer 5 minuten (in totaal dus 10 minuten) de bakplaat uit de oven.
- Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes een beetje bruin.
- Stop twee halve, gegrilde zoete puntpaprika's in de foodprocessor en maal samen met de Griekse yoghurt, het paprikapoeder en een beetje peper en zout tot een lichtrode saus.
- Snijd de andere zoete puntpaprika in blokjes en hussel met de zoete aardappel en gebakken bloemkool door elkaar.
- Vul de taco's met het groentenmengsel en lepel er wat van de saus overheen. Maak af met een beetje verse koriander en limoensap.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ziet er heerlijk uit! Maar voor hoeveel personen is dit gerecht volgens jullie?
Hi Lisanne,
Het recept is voor 6-8 taco’s, dus voor ongeveer 2 personen.
Vandaag gemaakt en was lekker! Ook makkelijk en niet heel veel werk. We hebben er wel wat jalapeño pepers bij gedaan. Dat is een lekkere tegenhanger bij de zoete smaak van de aardappel. Tipje dus, als je van een beetje pittig houdt