Ik maakte deze gevulde filodeegrolletjes en voordat ik het wist, waren ze alweer verdwenen. Ik kon er nog net een foto van maken. Manlief vond ze heerlijk, en ik ook! Ze eisen alleen wel even wat tijd van je. En dat komt onder andere door de pesto die we zelf maken. Al met al is dat natuurlijk niet zo’n hele grote klus, want met een foodprocessor is het zo geregeld, maar wil wil je wat sneller zijn dan kun je eventueel verse pesto kopen (niet uit een potje hoor, wereld van verschil).
Verder bak je het kipgehakt op en leg je de vellen filodeeg klaar. Vervolgens vullen met het gehakt, de pesto en een lading Parmezaan. Daarna oprollen en mooi goudbruin laten kleuren in de oven.
Ik vind ze erg lekker als bijgerecht en omdat je er ongeveer zeven maakt, is dit een recept voor twee tot drie personen. Wat er dan lekker bij is? Een Italiaanse (pasta)salade, of laat ze onderdeel zijn van een tafel vol borrelhapjes. In het laatste geval zou je er dan ook voor kunnen kiezen om de vellen filodeeg door de helft te snijden, zo verdubbel je het aantal en zo worden het meer borrelhapjes.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Filodeegrolletjes met Kipgehakt en Pesto
Ingrediënten
Pesto
- 2 el pijnboompitjes geroosterd + extra voor in de rolletjes
- 30 gram verse basilicum
- 50 gram Parmigiano Reggiano + extra voor in de rolletjes
- 1 teen knoflook geraspt
- 8 el olijfolie
- peper
- zout
Overig
- 7 vellen filodeeg vierkante
- 300 gram kipgehakt ongekruid
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Laat de vellen filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Stop ondertussen alle ingrediënten (behalve de extra pijnboompitjes en extra kaas) voor de pesto in een foodprocessor en mix tot een gladde pesto.
- Bak het kipgehakt gaar en voeg tijdens het bakken 2/3 van de pesto toe.
- Beleg nu de plakjes filodeeg met een beetje kipgehakt (aan 1 zijde), verdeel daarover nog wat pijnboompitjes en kaas. Smeer de randen in met een beetje ei, rol strak op en knijp de uiteinden samen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met nog een beetje van het losgeklopte ei.
- Schuif vervolgens in de oven voor 15 minuten. Gebruik de overige pesto als dip.
Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt. Jummie! We hebben ervan genoten.
Wat fijn!
Heel erg lekker!