Nu het zomerfruit zo volop verkrijgbaar is en vanwege het warme weer, helaas, ook héél snel gegeten moet worden – vind ik het wel zo fijn om wat recepten met je te delen waarvoor je het zomerfruit kunt gebruiken. Want hoewel ik prima een bak fruit kan eten ’s middags, komt het te vaak voor dat we niet alles opkrijgen hier in huis. Recepten waar je het fruit in kunt verwerken zijn dan hartstikke handig, zoals deze Blondies met rood fruit bijvoorbeeld. In totaal gaat er 150 gr fruit in deze Blondies en wat je er precies instopt doet er niet zoveel toe. Ik had zelf frambozen, blauwe bessen en aardbeien in de koelkast staan dus die heb ik uiteindelijk gebruikt. Natuurlijk kunnen bessen, bramen of ander fruit dan rood fruit ook prima verwerkt worden in deze Blondies. Mocht je dus nog iets over hebben dat zo snel mogelijk op moet: bij deze!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Blondies met rood fruit
Ingrediënten
- 125 gr boter
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 eieren
- 1 tl vanille-aroma
- 125 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 150 gr rood fruit
- snuf zout
Instructies
- Warm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in.
- Klop de boter met de basterdsuiker romig en voeg hier het ei aan toe.
- Doe vervolgens ook de vanille-aroma, bloem, bakpoeder en zout in de kom en spatel het geheel tot een egaal beslag.
- Schep als laatste het fruit door het Blondiebeslag en stort het beslag in de bakvorm.
- Strijk de bovenkant glad en bak de Blondies in 30 minuten gaar.
Ziet er mooi uit! Kan je voor dit recept ook diepvriesfruit gebruiken?
Dat zou ik dan wel eerst deels ontdooien in verband met het vocht dat anders uit het fruit komt.
Dat is mijn vraag ook :)
Ziet er super lekker uit!!
Klopt het dat er helemaal geen witte chocolade inzit, ondanks de naam ‘blondies’?
Klopt :)