Geroosterde pompoensoep met Garam Masala

Het kan je bijna niet ontgaan zijn maar de pompoenen liggen weer volop in de schappen van de supermarkt. Hoewel ze ideaal waren om te gebruiken voor Halloween, zijn ze ook bijzonder goed geschikt om mee te koken en dat laat ik je zien in het recept van vandaag. Ik maakte al eens eerder pompoensoep voor OMF, maar zie dit als de verbeterde versie. Ik maakte laatste geroosterde pompoensoep met garam masala en wauw wat een knaller. Dankzij toevoeging van enkel gezonde ingrediënten en Alpro Cuisine Light, werd het een heerlijk licht maar super smaakvol soepje. Zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig? (6 koppen)

  • 1 middelgrote (biologische) pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel Garam Massala
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 milliter Alpro Cuisine Light
  • naar smaak: verse koriander

1. Schil de pompoen en haal de kern eruit. Snijd vervolgens de pompoen in stukken van ongeveer twee centimeter en verdeel deze over een met bakpapier bekleedde bakplaat.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Besprenkel de pompoen rijkelijk met olijfolie en peper en zout. Rooster de pompoen vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten tot ‘ie goed zacht is en begint te verkleuren.

4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een klein beetje olie in een soeppan tot het goed begint te geuren.

5. Voeg de geroosterde pompoen en de Garam Masala toe en schep het geheel nog even goed om.

6. Schenk de bouillon bij de groenten en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken.

7. Pureer de soep en schenk de Alpro Cuisine Light erbij. Roer alles nog even goed door en serveer de soep met verse koriander.

Gepaard met een broodje vormt deze soep een heerlijke lunch. Uiteraard kun je het ook eten als diner, serveer het dan als voorgerecht.

De producten van Alpro Cuisine zijn een goede manier om gerechten plantaardig te maken. Je vindt de producten in het houdbare zuivelschap. Check voor meer informatie over deze producten de website van Alpro!

Geroosterde pompoensoep met Garam Masala

Dit is een  gesponsord artikel.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 237089884&c=%%CACHEBUSTER%%

Join the Conversation

  1. Felicia says:

    Komt dit recept even perfect van pas! Ik heb een pompoen liggen en was al van plan daarvan vanavond een soepje te maken. Dat wordt dus deze, want wat lijkt me dit een lekkere variant!

  2. Margot says:

    Ik wil binnenkort weer pompoensoep eten als ik dit zo zie!

  3. Linda Delichef says:

    Hmm, ik krijg gelijk trek in pompoensoep! Eens proberen zo met garam massala, het klinkt wel als een heel goede combinatie.

  4. Eline says:

    Ik heb nog een bakje pompoensoep in de vriezer, morgen maar als lunch eten!

  5. Super lekkere soep
    Had nog paprika over en die er doorheen is ook erg lekker. Meegebakken met de ui

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close