Quesadilla’s heb je misschien al wel eens voorbij zien komen op OMF. Sabine maakte ze al eerder en ik zag ze laatst ook voorbij komen in haar eetoverzicht. En eerlijk gezegd snap ik dat als geen ander want quesadilla’s zijn makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Het zijn eigenlijk een soort tosti’s, op Mexicaanse wijze dan want je maakt ze met tortilla’s. Wat je erop doet hangt helemaal af van waar je zin in hebt, je kunt alle kanten op. Ik maakte een variant met humus, avocado en munt. En witte kaas want kaas hoort er wel echt tussen te zitten. Sterker nog, deze brokkel je als eerste op de tortilla zodat de kaas lekker kan smelten.
Lekker simpel
Even bakken in een koekenpan, de rest van de ingrediënten erop + een tweede tortilla en je hebt in no-time een lekkere lunch op tafel staan. Kan wat mij betreft ook prima als avondeten, met een salade of een stuk vlees/vis erbij kleed je het wat extra aan en staat er een volwaardige maaltijd op tafel.
Quesadilla's met humus, avocado en munt
Ingrediënten
- olijfolie
- 2 tortilla's
- 1/2 blok witte kaas
- 1/2 avocado in plakjes
- een paar blaadjes munt fijngesneden
- peper
- 2 eetlepels humus
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg 1 tortilla in de pan.
- Zet het vuur halfhoog, brokkel de witte kaas over de tortilla en laat de kaas zachtjes een beetje smelten.
- Zodra de kaas gesmolten is verdeel je de plakjes avocado, de munt en peper over de tortilla.
- Smeer nu de humus op de andere tortilla en leg deze op de tortilla in de pan. Druk een beetje aan en bak de quesadilla aan beide kanten bruin.
- Als de quesadilla klaar is snijd je deze met een pizzasnijder in 4 stukken.
Oef wat lekker weer. Ik ben echt gek op avocado maar ik heb het nog nooit gegeten op een quesadilla. Het klinkt heerlijk, vooral in combinatie met de hummus en kaas! Malou x
Lekkere combinatie! Ben gek op quesadilla’s!
Klinkt erg lekker! Hoeveel humus gebruik je ongeveer? Ik mis deze in de ingrediëntenlijst.
Twee eetlepels :-)
Leuk idee! Ik had nog nooit gedacht aan “(ver)warm(d)e hummus”, maar dit ziet er goed uit!
Hoe draai je de tortilla’s om om ze aan beide kanten te bakken?
Wat bedoel je precies met hoe draai je ze om? Met een spatel of keukentang is het makkelijkst denk ik.