Probeer maar eens een gerecht uit de slowcooker fatsoenlijk op de foto te zetten. Dat is een hele uitdaging kan ik je vertellen. Dat gold ook voor deze Kip met champignons uit de slowcooker. De smaak is waanzinnig ondanks de eenvoud van het gerecht, maar verder dan een stapeltje champignons op de foto kom je bijna niet. Geloof me dus op mijn woord dat er onder de champignons nog een boterzacht kipfiletje verscholen ligt. Dit gerecht is echt het proberen waard wanneer je fan bent van champignons. Alhoewel ik helemaal niet bang ben dat dit recept niet in de smaak gaat vallen, jullie stonden na de vermelding in de Wat stond er op tafel van een aantal weken terug te springen om het recept. Hier is ‘ie dan! Mijn recept voor Kip met champignons uit de slowcooker.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 300 gram kipfilet
- 200 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 300 milliliter kippenbouillon
- 4 eetlepels maizena
- peper en zout
- verse peterselie
1. Kruid de kipfilets met peper en zout en leg ze onderin de slowcooker. Pers de teentjes knoflook boven de kip uit.
2. Schenk de kippenbouillon bij de kip en zet de slowcooker op stand Low. Laat de kip 6 uur garen.
3. Snijd de champignons in plakjes en zet even apart.
4. Schep een klein beetje van de kippenbouillon uit de pan bij de maizena en roer dit tot een papje.
5. Haal de kip uit de slowcooker en leg apart. Roer het maizenapapje door de bouillon in de slowcooker tot het dikker begint te worden. Voeg de plakjes champignons toe en leg de kip hier weer bovenop.
6. Laat de slowcooker vervolgens nogmaals een uur op stand Low staan tot de champignons goed gaar zijn.
7. Schep de kip op diepe borden en schep hier de champignons overheen. Garneer met verse peterselie.
Heb je geen slowcooker (serieus, kan niet hoor!) dan kun je dit gerecht ook maken in een braadpan op een (zeer) laag vuur. Gebruik dan 500 milliliter bouillon en houd het vochtpeil goed in de gaten zodat de kip niet aanbrandt. Ik ga er vanuit dat je minder lang bezig bent dan de slowcooker. Ga voor het gemak uit van twee uur in totaal. De champignons voeg je dan het laatste uur toe.
Ik heb geen slowcooker (haha oeps billenkoek) maar dit klinkt echt zo verrukkelijk! Ik denk dat ik het vanavond ga uittesten op de manier die je aan het eind beschrijft. Kip met champignons is sowieso een supercombi en al helemaal als ze boterzacht en mals zijn. Hmmm!
Ik ben de laatste tijd helemaal gek op champignons, dus dit recept komt goed uit! Ik heb alleen geen slowcooker helaas.
Die kip lijkt me heerlijk mals!! Ik heb ook een keer kip gestoomd (wel lekker gemarineerd), ook zeker een aanrader :D
Ik ben zeker een fan van champignons, dus dit lijkt me heerlijk! Helaas heb ik geen slowcooker.
Geen slowcooker is geen excuus, maak hem gewoon lekker in de pan ;)
Heb wel een slowcooker en altijd op de uitkijk voor goede recepten dus deze ga ik zeker eens proberen. Heb laatst de meest heerlijke pork taco vulling gemaakt. Moet je echt eens proberen!
500 g varkenslappen in blokjes, 1 pot neutrale tomatensaus, 1 el chili poeder, 1 el komijn, 1el bruine suiker, 1 el jalopeno peper, 1 el geperste knoflook, 1 tl cayenne peper en 1 tl zout. 8 uur op laag en 5 uur op hoog.
Het was echt zo een smaak bom! Heerlijk in wat gordita’s gegeten met wat sla en zure room. Yum!
Oeh dat klinkt héérlijk. Ga ik ook eens proberen! Wordt een beetje pulled pork dan of niet?
Als ik deze kip met champignons een dag van te voren maak en in de koelkast bewaar. Hoe lang moet hij de volgende dag terug in de slowcooker (crockpot) om op te warmen? En welke stand kies ik dan? Bedankt alvast :-)
Ik zou het persoonlijk niet een dag van te voren maken i.v.m. uitdroging van de kip :)
Vanavond gemaakt, echt heel erg lekker. En die kipfilet was inderdaad botermals. Zeker voor herhaling vatbaar.
Ik ben dit nu aan het maken, maar hou 2 teentjes knoflook over.
Wanneer en hoe voeg je die toe?
Of heb ik er nu echt 3 keer overheen gelezen…?
Oh oops! Die pers je en doe je tegelijkertijd met de kip in de pan wanneer je de slowcooker gebruikt. Anders aanfruiten voordat je de kip bakt.
Misschien een domme vraag maar als ik dit voor 5 pers maak, doe ik dan alle ingrediènten x 2,5? En wat met de bereidingstijd? Alvast bedankt!
Je moet gewoon even kijken hoe groot de eters zijn en je hoeveelheden daarop aanpassen. In een slowcooker let het allemaal niet zo nauw. De bereidingstijd veranderd niet.
Ik ben erg benieuwd naar dit recept! Waarmee eet je het trouwens?
Met rijst, brood of pasta is het erg lekker maar aardappelpuree kan er ook goed bij.
Ik vind champignons het allerlekkerst als ze nog heel of half zijn. Maakt dat nog wat uit in de tijd die ze nodig hebben jn de slowcooker?
Nee hoor!
Ik ga je recept morgen maken. Wel een vraagje: is de kippenbouillon van een ( deel van een) blokje.? Of onverdund van een pot kippenbouillon van ongeveer 300 ml? ( dan lijkt het mij wel erg zout).
Ik pak ‘m van een blokje!