Paddenstoelen tortellini met gekarameliseerde ui

Hoor je mijn hersenen kraken? Ik ben me hard aan het afvragen hoe ik dit recept moet gaan inleiden namelijk want tja, wat kan ik erover zeggen? Het bordje dat je op de foto ziet bevat nagenoeg al mijn favoriete ingrediënten: pasta (en dan ook nog eens gevuld – woohoo!), champignons en gekarameliseerde ui. Oh, en laten we de room niet vergeten want dat maakt eigenlijk ook ieder pastagerecht lekkerder. Het enige dat nog ontbreekt zijn de spekblokjes wilde ik zeggen, maar zelfs die zijn verwerkt in dit recept. Een bordje ultiem comfort food dus als je het mij vraagt. Het ziltige van de spekjes gaat perfect samen het zoete van de ui en dan die gevulde deegpakketjes, heerlijk is het. Gezond kun je dit gerecht niet bepaald noemen, maar het is wel goed voor je ziel. Laten we het daar maar op houden.

Paddenstoelen tortellini

Paddenstoelen tortellini

2.67 van 12 stemmen

Paddenstoelen tortellini met gekarameliseerde ui

Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren het liefst direct opeten

Ingrediënten

Gekarameliseerde ui:

  • 2 el olijfolie
  • 2 grote uien - in halve ringen
  • snuf zout

Pasta:

  • 250 gr tortellini - 3-kazen
  • 125 gr spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 250 ml kookroom
  • gekarameliseerde uien
  • zwarte peper

Instructies

  • Begin met het maken van de gekarameliseerde ui, dit heeft namelijk even tijd nodig. Verwarm hiervoor de olie in een koekenpan en doe hier de uien en het zout bij. Houd het vuur nu constant middelhoog tot laag. Bak de uien langzaam en af en toe omscheppend tot ze glazig worden en bak dan langer door. Na verloop van tijd worden de uien mooi goudbruin van kleur, zacht en zoet. Zorg ervoor dat de uien niet verbranden! Het karameliseren van uien kan rustig 30 minuten duren.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de tortellini gaar.
  • Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan tot ze vet beginnen te verliezen. Voeg dan de knoflook toe en bak deze mee tot het goed begint te geuren.
  • Doe de champignons in de pan en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Doe dan de kookroom, zwarte peper en de gekarameliseerde uien in de pan. Voeg ook de gaargekookte tortellini toe en verwarm het geheel nog even door.
  • Breng de pasta desgewenst op smaak met extra peper en zout.

Notities

*Strikt genomen zou je deze pasta eventueel een dagje in de koelkast kunnen bewaren. Dit heeft echter niet mijn voorkeur omdat de tortellini dan alle kookroom opzuigt en te slap wordt. Liever direct eten dus!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Paddenstoelen tortellini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close