Tijdens een foodtour in Boston vorig jaar liepen we langs een zaakje waar je naar verluid de allerlekkerst Chicken-Parm sandwich zou moeten kunnen eten. Hartstikke balen dat we er niet zijn gestopt want ik had dit broodje best willen proberen, maar sindsdien is het wel op mijn to make lijstje gegaan. Het heeft weliswaar even geduurd, maar vandaag deel ik in Fastfood Friday het recept voor mijn Kip-Parmezaan sandwich met je. Krokante kipfilet, smaakvolle tomatensaus, zachte gesmolten mozzarella op een licht geroosterde ciabatta… Klinkt lekker toch? Is het ook en helemaal fijn: het is ook nog eens makkelijk om te maken. Leuk om als heel brood te serveren als je met meerdere mensen eet, maar mocht je dit nou voor jezelf willen maken, dan kun je natuurlijk ook kleine ciabatta’s gebruiken en slechts één kleine kipfilet gebruiken.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kip-Parmezaan sandwich
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 2 kipfilets
- 75 gr paneermeel
- 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
- 2 eieren - losgeklopt
- 50 gr bloem
- 4 el gezeefde tomaten - met knoflook/basilicumsmaak
- 1 bol mozzarella - in plakken
- 1/2 bosje verse basilicum - fijngesneden
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd de kipfilets doormidden op zo'n manier dat je vier plattere kipfilets krijgt en schep de Parmezaanse kaas door het paneermeel.
- Wentel de kipfilets door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door het paneer-parmezaanmengsel. Leg de gepaneerde kipfilets op de bakplaat.
- Bak de kipfilets in het midden van de oven in 15 minuten lichtbruin en krokant.
- Halveer de ciabatta en smeer de binnenkant in met olijfolie. Bak het brood de laatste 5 minuten met de kip in de oven mee zodat het wat krokanter kan worden.
- Verwarm de grill van de oven naar 250°C zodra de kip en het brood uit de oven komen.
- Verdeel de krokante kipfilets over de onderste helft van het brood en schep hier de gezeefde tomaten overheen. Verdeel de plakken mozzarella over de kip.
- Leg het brood terug op de bakplaat en grill het geheel nog even kort tot de mozzarella is gesmolten. Bij mij duurde dit slechts 1 minuut, dus houd het brood goed in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet verbrandt!
- Strooi de verse basilicum over de gesmolten mozzarella, dek af met de bovenste helft van de ciabatta en serveer de Kip-Parmezaan sandwich direct.