Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op lange, ietwat ingewikkelde recepten voor Chai Cinnamonrolls en Hot Cross Buns. Het is namelijk ook wel lekker als je op paasochtend uit bed komt en binnen korte tijd een lekker ontbijt op tafel kunt toveren. Daar zijn deze met ei gevulde broodjes ideaal voor. Deze broodjes heb je in een handomdraai gemaakt, het kost je hooguit een halfuur en maar heel weinig moeite. En toch zijn deze broodjes feestelijk, lekker en voelen ze aan als een uitgebreid ontbijt. Dat is toch perfect! Voel je vrij om er naar hartenlust mee te variëren en maak vooral restjes op die je nog in de koelkast hebt liggen. Eigenlijk kun je ieder ingrediënt wel toevoegen aan deze broodjes.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Wat heb je nodig? (hoeveelheden naar smaak)
- pistoletjes
- truffelmayonaise (1 theelepel per pistolet)
- eieren (1 ei per pistolet)
- hamblokjes
- geraspte kaas
- peper en zout
- verse bieslook
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de pistoletjes aan de bovenkant in en hol ze vervolgens uit. Zorg ervoor dat de ‘bodem’ van de broodjes intact blijft.
3. Smeer de binnenkant van de broodjes in met truffelmayonaise en verdeel wat hamblokjes en geraspte kaas in de broodjes.
4. Breek vervolgens in ieder broodje een ei. Probeer de eidooiers heel te laten, dat is wel zo lekker.
5. Verdeel nog wat extra hamblokjes en geraspte kaas over de broodjes en bestrooi ze met peper en zout.
6. Bak de met ei gevulde broodjes in het midden van de oven in 10 minuten gaar. De eidooiers lopen dan nog. Wil je de eieren echt hardgekookt dan hebben ze zeker 20 – 25 minuten nodig maar kies dan voor afbakbroodjes in plaats van al voorgebakken pistoletjes.
7. Bestrooi de met ei gevulde broodjes met verse bieslook en serveer ze als ze nog warm zijn.
Oh wauw, die foto ook. Héérlijk!
Wat zien ze er supper schattig uit! Kan niet wachten op het paasontbijt!
Inderdaad lekker simpel, en ook handig als je veel mensen aan tafel hebt met verschillende wensen!
Leuk filmpje weer :)
Wat een goed idee! Makkelijk, lekker en het ziet er leuk uit!
Ik ga ze maken met de paas!!