Kersttrifle met yoghurt & kersen
Een trifle doet het altijd goed als toetje of als onderdeel van de brunch. Deze kersttrifle met yoghurt & kersen is heel simpel om te maken en hartstikke lekker.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Gang: brunch, nagerecht
Keuken: Engels
Trefwoord: brownies, chocolade, dessert, kersen, kerst, kerstbrunch, kerstdessert, kerstdiner, kerstmenu, toetje, trifle, yoghurt, yoghurttrifle
Servings: 4 personen
Calories: 304kcal
elektrische (hand)mixer
spuitzak met spuitmondje
4 mooie glazen
- 500 g dikke yoghurt
- 2 el ongezoete cacaopoeder
- 250 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
- 1 blik vlaaivulling, kersen
- 4 chocoladebrownies - in stukjes
- 4 el kersensap
- 4 kersenbonbons
Verdeel de yoghurt over twee kommen. Voeg aan één kom het ongezoete cacaopoeder toe en roer goed door tot de yoghurt egaal kleurt.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker op en schep dit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Verdeel een flinke eetlepel van de chocoladeyoghurt over de bodem van de glazen.
Schep hier een eetlepel vlaaivulling bovenop en verdeel hier de helft van de brownies overheen.
Schep een flinke eetlepel van de yoghurt op de brownies en schep hier weer een lepel vlaaivulling overheen.
Top de glazen af met de rest van de brownies en spuit een mooie toef slagroom op ieder glas.
Schep een lepel kersensap over iedere toef slagroom en top iedere kersttrifle af met een kersenbonbon.
Calorieën: 304kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 6g | Vet: 27g | Verzadigde vetten: 17g | Vezels: 0.2g | Suiker: 9g