Ga terug
+ servings
makkelijk kerstdessert
Recept afdrukken
No ratings yet

Kersttrifle met yoghurt & kersen

Een trifle doet het altijd goed als toetje of als onderdeel van de brunch. Deze kersttrifle met yoghurt & kersen is heel simpel om te maken en hartstikke lekker.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: brunch, nagerecht
Keuken: Engels
Trefwoord: brownies, chocolade, dessert, kersen, kerst, kerstbrunch, kerstdessert, kerstdiner, kerstmenu, toetje, trifle, yoghurt, yoghurttrifle
Porties: 4 personen
calorieën: 304kcal

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • spuitzak met spuitmondje
  • 4 mooie glazen

Ingrediënten

  • 500 g dikke yoghurt
  • 2 el ongezoete cacaopoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 blik vlaaivulling, kersen
  • 4 chocoladebrownies - in stukjes
  • 4 el kersensap
  • 4 kersenbonbons

Instructies

  • Verdeel de yoghurt over twee kommen. Voeg aan één kom het ongezoete cacaopoeder toe en roer goed door tot de yoghurt egaal kleurt.
  • Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker op en schep dit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Verdeel een flinke eetlepel van de chocoladeyoghurt over de bodem van de glazen.
  • Schep hier een eetlepel vlaaivulling bovenop en verdeel hier de helft van de brownies overheen.
  • Schep een flinke eetlepel van de yoghurt op de brownies en schep hier weer een lepel vlaaivulling overheen.
  • Top de glazen af met de rest van de brownies en spuit een mooie toef slagroom op ieder glas.
  • Schep een lepel kersensap over iedere toef slagroom en top iedere kersttrifle af met een kersenbonbon.

Nutrition

Calorieën: 304kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 6g | Vet: 27g | Verzadigde vetten: 17g | Vezels: 0.2g | Suiker: 9g