Zuurkoolstamppot met Babi Ketjap
Ik weet zeker dat je deze zuurkoolstamppot met babi ketjap lekker vindt, ook als je eigenlijk niet zo'n fan van zuurkool bent. Dankzij de Indo-twist smaakt de stamppot een stuk minder zuur.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Indonesisch
Trefwoord: babi ketjap, speklapjes, varkensvlees, vlees, zuurkool, zuurkoolstamppot
Servings: 4 personen
Babi ketjap
- 5 el ketjap manis
- 1 teentje knoflook - geraspt
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 2 el neutrale olie
- 4 speklapjes
Zuurkoolstamppot
- 1 kg kruimige aardappelen - geschild en in stukken
- 500 g zuurkool
- 50 g boter
- 2 el ketjap manis
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 1 cm gember - geraspt
- 1/2 tl nootmuskaat
- peper en zout
Roer alle ingrediënten voor de babi ketjap-marinade door elkaar en schenk deze bij de speklapjes. Laat de speklapjes marineren terwijl je de zuurkoolstamppot maakt.
Doe voor de zuurkoolstamppot de aardappelen samen met de zuurkool in een pan. Schenk hier water bij tot alles onder staat en kook de aardappelen met zuurkool in 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen met de zuurkool af en stamp fijn met een aardappelstamper.
Voeg de boter, ketjap, knoflook, gember, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.
Bak de speklapjes in koekenpan op hoog vuur, ongeveer 3-4 minuten per kant. Pas op dat de marinade niet verbrandt.
Serveer de zuurkoolstamppot met de babi ketjap en sambal of crispy chili oil.