Zomerstamppot met ijsbergsla
Stamppot in de zomer? Kan zéker! Helemaal met deze zomerstamppot met ijsbergsla. Die is lekker fris, knapperig en daarmee ook heel erg lekker op een warme dag.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: eenpansgerecht, ijsbergsla, makkelijke maaltijd, stamppot, zomerstamppot
Servings: 4 personen
- 1 kg aardappelen - geschild en in stukken
- 125 g crème fraîche
- 2 el bieslook - fijngesneden
- 400 g ijsbergsla - in reepjes
- 250 g hamblokjes
- 2 eieren - hardgekookt
- peper en zout
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20 - 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Maak de aardappelpuree smeuïg met de crème fraîche en voeg de bieslook en peper en zout naar smaak toe.
Voeg de ijsbergsla en hamblokjes aan de aardappelpuree toe. Snijd de hardgekookte eieren grof en schep ook deze door de aardappelpuree.
Serveer de zomerstamppot met ijsbergsla direct.