Ga terug
+ servings
zalmtartaar recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Zalmtartaar met avocado & komkommer

Het ideale koude voorgerecht voor een uitgebreid zomerdiner, dat moet toch wel deze zalmtartaar met avocado & komkommer zijn. Lekker fris door de komkommer en het limoensap en in feite zo gemaakt.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: avocado, komkommer, koud voorgerecht, verse zalm, voorgerecht, zalmtartaar
Servings: 2 personen

Equipment

  • kaasschaaf of mandoline
  • bakring of kommetje met plasticfolie

Ingredients

  • 200 g verse zalm - in kleine blokjes
  • 1/2 sjalot - gesnipperd
  • 1 el kappertjes - fijngehakt
  • 1 el verse dille - fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 avocado
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 4 lange repen komkommer - geschaafd met mandoline of kaasschaaf
  • peper en zout

Instructions

  • Doe de zalm, sjalot, kappertjes, dille, limoensap en olijfolie in een kommetje en schep de ingrediënten goed om.
  • Prak de avocado en voeg deze toe aan de andere ingrediënten. Schep goed om en breng de tartaar op smaak met peper en zout.
  • Plaats de bakring op een bord en leg de reep komkommer langs de rand van de ring.
  • Schep de ring vol met zalmtartaar en verwijder vervolgens voorzichtig de bakring.
  • Garneer de zalmtartaar met kappertjes, verse dille, extra vergine olijfolie en een partje limoen.