Zalmtartaar met avocado & komkommer
Het ideale koude voorgerecht voor een uitgebreid zomerdiner, dat moet toch wel deze zalmtartaar met avocado & komkommer zijn. Lekker fris door de komkommer en het limoensap en in feite zo gemaakt.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: avocado, komkommer, koud voorgerecht, verse zalm, voorgerecht, zalmtartaar
Servings: 2 personen
- 200 g verse zalm - in kleine blokjes
- 1/2 sjalot - gesnipperd
- 1 el kappertjes - fijngehakt
- 1 el verse dille - fijngehakt
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 avocado
- 1 el extra vergine olijfolie
- 4 lange repen komkommer - geschaafd met mandoline of kaasschaaf
- peper en zout
Doe de zalm, sjalot, kappertjes, dille, limoensap en olijfolie in een kommetje en schep de ingrediënten goed om.
Prak de avocado en voeg deze toe aan de andere ingrediënten. Schep goed om en breng de tartaar op smaak met peper en zout.
Plaats de bakring op een bord en leg de reep komkommer langs de rand van de ring.
Schep de ring vol met zalmtartaar en verwijder vervolgens voorzichtig de bakring.
Garneer de zalmtartaar met kappertjes, verse dille, extra vergine olijfolie en een partje limoen.