Zalmcarpaccio krans
Carpaccio kennen we allemaal als rundvlees gerecht, maar deze variant met gerookte zalm is extra feestelijk. Een super simpel maar zeer effectief voorgerecht.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gerookte zalm, kerstdiner, kerstgerecht, koud voorgerecht, zalmcarpaccio
Servings: 4 personen
- 100 g gemengde sla
- 200 g gerookte zalm
- 1 kleine rode ui - in dunne halve ringen
- 10 g verse dille
- 50 g foreleitjes
Honing-mosterdsaus
- 3 el honing
- 1 tl grove mostrd
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl gedroogde dille
Verdeel de gemengde sla in een ring op een bord. Dit is het makkelijk door een kommetje omgekeerd op een bord te zetten zodat je langs dat kommetje een ring kunt maken.
Snijd de gerookte zalm in lange, dunne reepjes en rol deze reepjes vervolgens op. Verdeel de gerookte zalm over de gemengde sla.
Verdeel de rode ui en verse dille over de sla en schep op ieder zalmrolletje een klein lepeltje foreleitjes.
Roer voor de honing-mosterdsaus alle ingrediënten door elkaar en drizzle de honing-mosterdsaus over de zalmcarpaccio krans.