Witte chocolade cheesecake met kersen
Eén van de lekkerste cheesecake recepten die ik afgelopen maanden heb gemaakt is deze witte chocolade cheesecake met kersen. Super smeuïg, romig en heerlijk zoet.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Opstijven6 uur uur
Totale tijd7 uur uur 35 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake recept, fastfood friday, gebakken cheesecake, kersen, witte chocolade
Servings: 1 taart (23 cm)
- 250 g Bastogne koeken
- 75 g ongezouten roomboter
- 200 g witte chocolade
- 600 g naturel roomkaas
- 50 g kristalsuiker
- 125 g crème fraîche
- 1 el maïzena
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 1 blik vlaaivulling kers
Topping
- 30 g witte chocolade - geschaafd
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte. Plaats de schaal met water tijdens het voorverwarmen onderin de oven.
Verkruimel de bastognekoeken in een foodprocessor en smelt de boter.
Meng de koekkruimels met de boter en stort de mix in de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe de gesmolten chocolade samen met de roomkaas, suiker, crème fraîche en maïzena in een kom. Klop met een garde tot een klontvrij beslag.
Spatel een voor een de eieren en tot slot de eidooier door het beslag.
Schep de vlaaivulling in de kom en schep deze luchtig door het cheesecakebeslag. Meng het niet helemaal zodat er een mooie lichtroze swirl ontstaat.
Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake in het midden van de oven in 75 minuten gaar.
Zet de oven uit en laat de cheesecake met de ovendeur open nog een uur in de koelkast staan.
Laat de cheesecake daarna volledig op het aanrecht afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.
Garneer de cheesecake met witte chocolade schaafsel.