Ga terug
+ servings
brownies met karamel
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Turtle brownies

Deze turtle brownies zijn speciaal voor de echte zoetekouw. De term 'turtle' slaat namelijk op de combinatie van chocolade, karamel en noten. En laten we precies die drie ingrediënten terugvinden in dit recept.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, karamelsaus, pecannoten, turtle brownie
Servings: 16 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm van 22x22cm
  • bakpapier
  • beslagkom
  • garde

Ingrediënten

Brownies

  • 125 g ongezouten roomboter
  • 175 g pure chocolade
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 50 g pecannoten - fijngehakt
  • snuf zout

En verder

  • karamelboter of -saus
  • 2 el chocolate chips
  • extra pecannoten - grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in. Bekleed de randen en bodem met bakpapier.
  • Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en smelt beide ingrediënten.
  • Klop ondertussen de suiker met de eieren los in een beslagkom.
  • Schenk al kloppend het chocolademengsel bij de eieren in de kom.
  • Spatel vervolgens de bloem, cacaopoeder, zout en pecannoten door het beslag.
  • Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven.
  • Prik zodra de brownies uit de oven komen gaatjes met een vork in de bovenkant en smeer de karamelboter over de brownies.
  • Verdeel de chocolate chips en gehakte pecannoten over de brownies en laat ze vervolgens volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt.