Ga terug
–+ servings
Truffelpasta met paddenstoelen en hazelnoot
Recept afdrukken
No ratings yet

Truffelpasta met paddenstoelen en hazelnoten

De smaak van truffel hoort gewoon bij de decembermaand, vind je niet? Deze truffelpasta met paddenstoelen en hazelnoten is zo gemaakt en de ideale maaltijd voor een gezellige avond.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta gerecht, pasta met paddenstoelen, tagliatelle, truffelpasta
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • klontje boter om in te bakken
  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml (kook)room
  • 2 el truffeltapenade
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • handje geroosterde hazelnoten - grof gehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Smelt het klontje boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Blus het geheel af met witte wijn en kook 2 minuten op hoog vuur door.
  • Schenk dan de kookroom in de pan en voeg de truffeltapenade en Parmezaanse kaas toe. Roer goed door tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en schep de gekookte tagliatelle door de saus.
  • Serveer de truffelpasta in diepe borden en maak af met de geroosterde hazelnoten.