Truffelpasta met paddenstoelen en hazelnoten
De smaak van truffel hoort gewoon bij de decembermaand, vind je niet? Deze truffelpasta met paddenstoelen en hazelnoten is zo gemaakt en de ideale maaltijd voor een gezellige avond.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta gerecht, pasta met paddenstoelen, tagliatelle, truffelpasta
Servings: 2 personen
- 200 g tagliatelle
- klontje boter om in te bakken
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 50 ml witte wijn
- 100 ml (kook)room
- 2 el truffeltapenade
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- handje geroosterde hazelnoten - grof gehakt
- peper en zout
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Smelt het klontje boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet.
Voeg de paddenstoelen toe en bak deze 5 minuten mee.
Blus het geheel af met witte wijn en kook 2 minuten op hoog vuur door.
Schenk dan de kookroom in de pan en voeg de truffeltapenade en Parmezaanse kaas toe. Roer goed door tot de kaas helemaal is gesmolten.
Breng de saus op smaak met peper en zout en schep de gekookte tagliatelle door de saus.
Serveer de truffelpasta in diepe borden en maak af met de geroosterde hazelnoten.