Thaise zalmcurry met crispy kokorijst
Hoewel niet authentiek Thais, doet deze Thaise zalmcurry me dankzij de smaken wel echt aan Thailand denken. Heerlijk met crispy kokosrijst.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: curry, eenpansgerecht, kokosrijst, makkelijke maaltijd, Thais, zalm, zalmcurry
Servings: 4 personen
Crispy kokosrijst
- 1 kop pandanrijst
- 400 ml kokosmelk
Curry:
- 1 el olie
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 70 g rode currypasta
- 1 el vissaus
- 400 ml kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el Thaise basilicum - fijngehakt
- 1 el peterselie - fijngehakt
- 200 g spinazie
- 100 g wortel - julienne
- 1 rode paprika in reepjes
- 4 moten zalm
Doe de rijst samen met de kokosmelk in een pan en kook de rijst met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Laat de rijst afkoelen en bak deze vervolgens in een beetje boter lekker krokant. Er mag best een korstje op de rijst komen.
Verhit in een diepe pan de olie en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de rode currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe dan alle andere ingrediënten m.u.v. de zalm in de pan. Roer goed door, breng het geheel aan de kook en kook de curry 15 minuten op laag vuur.
Bak in een koekenpan ondertussen de zalmmoten gaar. Schep de curry bij de zalm in de pan en serveer met de crispy kokosrijst.