Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.07
van
16
stemmen
Thaise massaman curry
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Servings:
4
personen
Equipment
Hakmolentje of vijzel
Wokpan
Ingrediënten
Massaman currypasta
1
tl
korianderpoeder
1
tl
komijnpoeder
3
kardemompeulen
1
tl
witte peperkorrels
1
rode peper
- fijngesneden
1
tl
trassi
(garnalenpasta)
1
el
galangawortel
- fijngesneden
2
el
serehpoeder
1
sjalotje
- fijngesneden
4
teentjes
knoflook
- fijngesneden
snuf
zout
Massaman curry
zonnebloemolie
massaman currypasta
1
kaneelstokje
2
steranijs
1
ui
- in stukken gesneden
200
gr
aardappelen
- geschild en in blokjes
400
gr
kippendijen
- in stukken
500
ml
kokosmelk
1
el
tamarindepasta
2
el
vissaus
2
el
suiker
50
gr
geroosterde pinda's
Instructies
Massaman currypasta
Doe alle ingrediënten voor de currypasta bij elkaar in een hakmolentje en maal het geheel fijn tot een gladde currypasta.
Massaman curry
Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok op laag vuur. Bak hierin de currypasta met het kaneelstokje en de steranijs.
Voeg de ui, aardappelen, kippendijen, kokosmelk en tamarindepasta toe. Draai het vuur iets hoger en breng de inhoud van de wok aan de kook.
Kook het geheel in 25-30 minuten op laag vuur tot de kip en aardappelen helemaal gaar zijn.
Haal de wok van het vuur en breng de curry op smaak met de vissaus en de suiker. Garneer met geroosterde pinda's.