Tahin koekjes met chocolade
Met slechts een handvol ingrediënten tover je deze waanzinnig lekkere tahin koekjes met chocolade op tafel. Het is een van de simpelste koekjesrecepten die ik heb gedeeld tot nu toe.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: fastfood friday, koekjes
Servings: 8 stuks
beslagkom
bakplaat met bakpapier
- 150 g tahin (sesampasta)
- 50 g honing
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1 tl citroensap
- snuf zout
- handje pure chocolate chips
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Doe de tahin, honing, bakpoeder, baking soda, citroensap en een snuf zout in de beslagkom en roer dit door tot het een dikke pasta wordt die je met je handen kunt oppakken.
Schep de chocolatechips door het koekdeeg.
Vorm 8 balletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat. Strooi desgewenst nog wat extra grove zoutflakes over de koekballetjes.
Bak de koekjes 12-15 minuten in het midden van de oven gaar en laat ze volledig afkoelen op een rooster.