Ga terug
+ servings
tahin chocolade koekjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Tahin koekjes met chocolade

Met slechts een handvol ingrediënten tover je deze waanzinnig lekkere tahin koekjes met chocolade op tafel. Het is een van de simpelste koekjesrecepten die ik heb gedeeld tot nu toe.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: fastfood friday, koekjes
Servings: 8 stuks

Equipment

  • beslagkom
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g tahin (sesampasta)
  • 50 g honing
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl citroensap
  • snuf zout
  • handje pure chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Doe de tahin, honing, bakpoeder, baking soda, citroensap en een snuf zout in de beslagkom en roer dit door tot het een dikke pasta wordt die je met je handen kunt oppakken.
  • Schep de chocolatechips door het koekdeeg.
  • Vorm 8 balletjes van het deeg en verdeel deze over de bakplaat. Strooi desgewenst nog wat extra grove zoutflakes over de koekballetjes.
  • Bak de koekjes 12-15 minuten in het midden van de oven gaar en laat ze volledig afkoelen op een rooster.