Tacobootjes met zalmtartaar
Als je op zoek bent naar een fris, zomers voorgerecht dan zit je met deze tacobootjes met zalmtartaar zeker goed. Het krokante van de tacobootjes gaat perfect samen met de zachte zalmtartaar en door toevoeging van limoensap wordt het hele gerechtje opgefrist.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: koud voorgerecht, tacobootjes, voorgerecht, zalmtartaar, zomergerecht
Servings: 4 personen
Zalmtartaar
- 2 warmgerookte zalmfilets
- 1/2 granny smith appel - in kleine blokjes
- 1/2 avocado - in kleine blokjes
- 1/4 komkommer - in kleine blokjes
- 1 tl gedroogde bieslook
- sap van 1/2 limoen
- snuf zwarte peper
En verder
- 4 tacobootjes
- tuinkers (optioneel)
Pluis de zalmfilets met behulp van een vork uit elkaar en doe dit samen met de appel, avocado, komkommer en bieslook in een kom.
Voeg limoensap en zwarte peper toe en schep alles even goed om.
Verwarm de oven voor op 150℃ en bak de tacobootjes 10 minuten, zodat ze extra krokant worden.
Schep de zalmtartaar in de tacobootjes en garneer het gerecht met tuinkers.