Sushi van de bakplaat
De zoveelste variatie op Japanse sushi en nog altijd ben ik niet klaar. Van alle recepten die ik heb gemaakt was deze sushi van de bakplaat toch wel echt een topper. Gemaakt met klassieke sushi ingrediënten, maar geserveerd in een compleet andere vorm.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: fastfood friday, plaattaart, sushi, vis
Servings: 4 personen
Sushirijst
- 250 g sushirijst
- 350 ml water
- 3 el rijstazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl zout
Toppings
- 2 vellen nori
- 200 g surimi
- 100 g Hollandse garnalen
- 1 tl Sriracha
- 3 el mayonaise
- 1 el sojasaus
- 1 tl (geroosterde) sesamolie
- 1 tl limoensap
En verder
- 1 bosuitje - in ringen
- 1 el furikake
- 1/2 limoen - in plakken
Doe de sushirijst en het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook 10 minuten voordat je het vuur weer uitdraait. Laat de deksel nog minimaal 15 minuten op de pan.
Verwarm in een steelpannetje de rijstazijn, suiker en zout tot de suiker helemaal is opgelost. Schep het mixje daarna door de sushirijst.
Verwarm de oven voor op 200℃.
Verspreid de sushirijst over de bakplaat en leg de nori vellen op de rijst.
Schep de surimi, garnalen, sriracha, mayonaise, sojasaus, sesamolie en limoensap door elkaar en verspreid dit over de nori.
Bak de sushi plaattaart in het midden van de oven voor 15 minuten.
Haal uit de oven en verdeel de bosui, furikake en plakjes limoen over de taart en serveer direct.