Ga terug
+ servings
snelle pide maken
Recept afdrukken
No ratings yet

Super snelle pide

Heb je zin in pide maar totaal geen zin om het deeg helemaal te moeten maken? Deze snelle pide maakte ik met bladerdeeg en een heerlijke gehaktvulling. Net zo lekker en veel minder werk.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje, lunch
Keuken: Turks
Trefwoord: bladerdeeg, gehaktbrood, hartige taart, pide
Servings: 2 stuks

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Gehaktvulling

  • 300 g rundergehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 ui - gepeld en grof gesneden
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 1 rode peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 el verse peterselie
  • peper en zout

En verder

  • 2 vellen koelvers bladerdeeg
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktvulling in een foodprocessor en maal het geheel fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Roel de vellen bladerdeeg uit op de bakplaat en snijd er een grote ovaal uit.
  • Smeer het bladerdeeg in met de gehaktmix, maar laat 1 cm aan de randen over.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg over de gehaktvulling terug.
  • Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bak de pides 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg en de vulling gaar zijn.