Stroopwafelbrownies
Deze stroopwafelbrownies zijn perfect voor de échte zoetekauw. Chocolade, karamel, stroopwafels... het is een flinke overdaad maar oh zo lekker. Bak ze lekker voor vrienden of familie; iedereen wordt er blij van.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: Bakken, bebogeen, brownies, chocolade, karamel, stroopwafels, zoet
Servings: 16 stuks
- 125 g boter
- 175 g pure chocolade - in stukken
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 50 g ongezoete cacaopoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 pot Bebogeen
- 7 stroopwafels
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in.
Doe de boter en de chocolade in een pannetje en laat dit smelten.
Klop ondertussen de eieren met de kristalsuiker luchtig
Voeg de gesmolten chocolade en boter aan het eimengsel toe en blijf goed kloppen.
Spatel tot slot de bloem, cacaopoeder, kaneelpoeder en het zout door het browniebeslag. Snijd drie stroopwafels in stukken en spatel deze door het browniebeslag.
Schep de helft van het browniebeslag in de bakvorm.
Verwarm de bebogeen een beetje zodat deze smeerbaar wordt.
Verdeel de helft van de Bebogeen over het brownie beslag en swirl het er een beetje doorheen.
Doe dan de rest van het browniebeslag in de bakvorm. Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven.
Smeer de rest van de Bebogeen over de brownies zodra deze uit de oven komen.
Snijd de rest van de stroopwafels doormidden en verdeel deze over de karamelpasta.
Laat de brownies helemaal afkoelen en zet ze in de koelkast zodat de Bebogeen weer stevig kan worden.