Spicy Broccoli-Courgettesoep
Spicy Broccoli-Courgettesoep, zoals de naam al aangeeft is het een pittig soepje voor de echte liefhebber van spicy food.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: hoofdgerecht, voorgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: broccoli, broccolisoep, courgette, courgettesoep, heet, makkelijk, pikant, pittig, soep
Servings: 2 personen
- 1 courgette
- 400 g broccoli
- 1 ltr bouillon - of 1 litr water en 2 bouillonblokjes
- 1 grote ui
- 1-2 teentjes knoflook
- chillipoeder - of een (halve) rode peper
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze een minuut of 4 aan in de soeppan op middellaag vuur. Gebruik je rode peper, doe deze er fijngesneden na 2 minuten bij.
Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in roosjes en voeg toe aan de ui.
Giet er 1 liter bouillon bij (of 1 liter water en 2 bouillonblokjes), ik koos voor groentebouillon om het gerecht vegetarisch te houden. Je kunt ervoor kiezen het water vast te koken in een waterkoker, dat is sneller en zuiniger.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken, roer goed over de bodem om eventuele ‘bodemrestjes’ mee te koken.
Haal de pan van het vuur en pureer je soep met een staafmixer (of giet je soep in de blender en blend away!).
Breng op smaak met zout en peper en natuurlijk chilipoeder (naar smaak)! Voor de show heb ik er een beetje basilicum in gelegd, puur ter garnering, staat wel sjiek zo toch?