Speculaas Boterkoektaartje met Sinaasappel Mascarpone en Strooigoed
Voorbereidingstijd15 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd45 minutenmin
Gang: nagerecht, tussendoortje
Trefwoord: boterkoek
Servings: 1taartje
Equipment
Springvorm van 26cm doorsnede (23/24 is ook prima hoor)
Ingrediënten
250gramroomboter
200gramlicht- of donkerbruine basterdsuiker
2eieren
250grambloem
3elkoek- en speculaaskruiden
1,5sinaasappelrasp + extra voor garnering
500grammascarpone
125grampoedersuiker
6elsinaasappelsap
300gramstrooisnoep
een paar handjeskruidnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een staande mixer de roomboter met de basterdsuiker tot een egale massa. Voeg 1 ei toe, mix nog even door en voeg daarna in etappes de bloem toe. Mix totdat je een egaal beslag hebt.
Voeg nu de rasp van 1 sinaasappel en de koek- en speculaaskruiden toe, en mix het beslag totdat het egaal gekleurd is.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (rand ingevet met boter), en verspreid gelijkmatig. Klop het andere ei los en bestrijk de bovenkant van het beslag met een laagje ei. Schuif in de oven voor 30 minuten.
Ondertussen mix je de mascarpone met de poedersuiker en 6 eetlepels sap van een sinaasappel. Voeg de overige sinaasappelrasp ook aan het mengsel toe en mix met elkaar totdat je een egale massa hebt.
Laat de boterkoek afkoelen (eventueel in de koelkast) en verdeel het mascarponemengsel erover. Maak het taartje af met het strooisnoep, de kruidnoten en een beetje sinaasappelrasp.