Spaghetti met mosselen en gorgonzola saus
Mosselen en pasta zijn wat mij betreft een heerlijke mix. De gorgonzola saus brengt alle smaken goed samen in dit gerecht. Klinkt als een luxe, maar het is ontzettend makkelijk om dit gerecht thuis te maken.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: mosselen, spaghetti
Servings: 2 - 4 personen
zeef/vergiet
ruime pan met deksel
steelpan
garde
- 2 kg mosselen
- 300 g spaghetti
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 150 ml witte wijn
Gorgonzola saus
- 20 g boter
- 20 g bloem
- 250 m melk
- 75 g gorgonzola
En verder
- peper en zout
- verse peterselie
- evt. extra gorgonzola
Spoel de mosselen grondig af onder de koude kraan, maak ze schoon en haal kapotte schelpen er tussenuit.
Kook de spaghetti gaar in een ruim voldoende, gezouten water.
Fruit de ui en knoflook aan in een ruime pan en voeg hier de mosselen aan toe zodra de ui glazig ziet.
Doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-7 minuten gaar, tot ze helemaal openstaan.
Maak ondertussen de gorgonzola saus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en bak hier de bloem in aan tot een zanderige textuur ontstaat.
Schenk al roerend de melk in de pan en breng de saus aan de kook. Kook een paar minuten tot de saus is ingedikt.
Breek de gorgonzola in stukken en voeg deze toe aan de saus. Roer goed door tot de gorgonzola is gesmolten.
Giet de spaghetti af en schep deze bij de mosselen in de pan. Schenk ook de gorgonzola saus erbij en schep alles goed om.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met verse peterselie en eventueel extra gorgonzola.