Spaghetti met courgette & tuinbonen
Een super simpel spaghetti recept, eentje die perfect is voor de zomer en bij de vegetariërs onder ons, zeker in de smaak gaat vallen. Deze spaghetti met courgette en tuinbonen heb je zo gemaakt en wordt extra lekker door de burrata bovenop.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: burrata, courgette, groene pasta, pasta, spaghetti, tuinbonen
Servings: 2 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 courgette - in plakjes
- 200 g tuinbonen - diepvries
- 200 g spaghetti
- 1 bol burrata
- 15 g verse basilicum
- 4 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, tot de ui glazig ziet.
Voeg de courgette toe en bak deze mee tot hij een beetje bruin kleurt.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de tuinbonen de laatste 6-8 minuten met de pasta mee.
Schep de spaghetti met de tuinbonen bij de courgette in de pan en voeg hier een halve soeplepel pastawater bij.
Roer goed door en schep de spaghetti daarna op borden.
Verdeel de burrata over de spaghetti en besprenkel het gerecht rijkelijk met goede olijfolie, verse basilicum, peper en zout.