Spaghetti Alfredo uit de oven
Als je op zoek bent naar ultiem comfort food, dan heb je het bij deze gevonden. Deze Spaghetti Alfredo uit de oven wordt geserveerd met twee sauzen, waardoor ieder hapje anders smaakt. Meesterlijk lekker en de Alfredo saus ga je nog véél vaker maken. Geloof mij!
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfort food, makkelijke maaltijd, ovenschotel, pasta uit de oven, spaghetti
Servings: 4 personen
- 300 g spaghetti
- 1 bol mozzarella
- 2 el verse peterselie - fijngehakt
Gehaktsaus
- 400 g rundergehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 400 g Italiaanse groenten
- 400 ml Tomato Frito
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
Alfredo saus
- 30 g boter
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 ml (kook)room
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
Begin met het maken van de gehaktsaus. Bak hiervoor het gehakt in een grote pan rul en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze mee tot de knoflook goed begint te geuren.
Voeg dan de Italiaanse groenten toe en bak deze 5 minuten mee.
Schenk de Tomato frito en tomatenblokjes in de pan en voeg ook het paprikapoeder toe. Draai het vuur laag en laat de saus pruttelen terwijl je aan de slag gaat met de andere onderdelen van het recept. Breng de gehaktsaus later op smaak met peper en zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Smelt voor de Alfredo saus de boter in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook aan, tot deze goed begint te geuren.
Schenk dan de room in de pan en voeg de Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer door tot de kaas helemaal is gesmolten.
Verwarm de oven voor op 200℃.
Verdeel de gehaktsaus over de bodem van de ovenschaal en schep hier de gekookte spaghetti overheen.
Schenk de Alfredo saus over de spaghetti en verdeel de mozzarella over de pasta.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven, tot de mozzarella helemaal gesmolten is.
Haal het gerecht uit de oven en garneer met verse peterselie of basilicum.