Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Spaanse erwtensoep met chorizo
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
10
uur
uur
Totale tijd
10
uur
uur
20
minuten
min
Gang:
hoofdgerecht, lunch
Keuken:
Hollands
Trefwoord:
erwtensoep, slowcooker, slowcooker recept, spaanse erwtensoep
Servings:
6
personen
Equipment
Russell Hobbs Satisfry multicooker
Ingrediënten
500
g
gedroogde spliterwten
2
uien
- gesnipperd
2
teentjes
knoflook
- fijngehakt
2
stengels
bleekselderij
- in stukjes
1/2
knolselderij
- in blokjes
1
groene paprika
- in blokjes
1
rode paprika
- in blokjes
3
speklappen zonder zwoerd
- in blokjes
2
laurierblaadjes
1
el
paprikapoeder
1
tl
gerookt paprikapoeder
2
blokjes
groentebouillon
1,5
L
water
250
g
chorizo
- in blokjes
peper en zout
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de erwtensoep, met uitzondering van de chorizo, in de bak van de Satisfry Multicooker.
Zet de slowcookstand op
Low
en de timer op 8 uur.
Laat de soep langzaam garen tot de spliterwten uit elkaar zijn gevallen. Het zou kunnen dat dit langer dan 8 uur duurt.
Bak de blokjes chorizo in een droge koekenpan knapperig en voeg deze de laatste 30 minuten van de kooktijd aan de Spaanse erwtensoep toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout en haal de laurierblaadjes uit de soep voordat je deze serveert.