Ga terug
+ servings
Erwtensoep slowcooker
Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse erwtensoep met chorizo

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 uur
Totale tijd10 uur 20 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: erwtensoep, slowcooker, slowcooker recept, spaanse erwtensoep
Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 g gedroogde spliterwten
  • 2 uien - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij - in stukjes
  • 1/2 knolselderij - in blokjes
  • 1 groene paprika - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 3 speklappen zonder zwoerd - in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1,5 L water
  • 250 g chorizo - in blokjes
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de erwtensoep, met uitzondering van de chorizo, in de bak van de Satisfry Multicooker.
  • Zet de slowcookstand op Low en de timer op 8 uur.
  • Laat de soep langzaam garen tot de spliterwten uit elkaar zijn gevallen. Het zou kunnen dat dit langer dan 8 uur duurt.
  • Bak de blokjes chorizo in een droge koekenpan knapperig en voeg deze de laatste 30 minuten van de kooktijd aan de Spaanse erwtensoep toe.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en haal de laurierblaadjes uit de soep voordat je deze serveert.