Ga terug
+ servings
Snickers brownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Snickers brownies

Ga er maar even goed voor zitten, want deze Snickers brownies vergen wel een beetje moeite. Met maar liefst vier lagen aan goodness zijn het brownies waar je je vingers bij aflikt.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Afkoelen/opstijven3 uur
Totale tijd5 uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, chocolade brownies, fastfood friday, pindakaramel, snickers
Servings: 16 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm van 22 x 22 cm
  • beslagkom
  • garde

Ingrediënten

Brownielaag

  • 125 g ongezouten roomboter
  • 175 g pure chocolade - in stukken
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • snuf zout

Nougatlaag

  • 200 g Marshmallow fluff
  • 60 g ongezouten roomboter
  • 60 ml gecondenseerde melk
  • 85 g pindakaas

Pindakaramel

  • 350 g Bebogeen karamelpasta
  • 200 g ongezouten pinda's

Chocoladelaag

  • 200 g melkchocolade

Instructies

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.

Brownielaag

  • Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en smelt beide ingrediënten.
  • Klop ondertussen de kristalsuiker met de eieren op tot een lichtgeel mengsel.
  • Schenk al roerend de gesmolten boter en chocolade bij de ei-mix in de kom. Klop even goed op.
  • Spatel als laatste de bloem, cacaopoeder en zout door de natte ingrediënten.
  • Schenk het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownie in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.

Nougat

  • Doe de Marshmallow fluff in een kom en plaats deze boven een steelpannetje met water. Maak de Marshmallow fluff au bain-marie wat zachter.
  • Voeg de boter toe en laat deze al roerend in de Marshmallow fluff smelten.
  • Roer ook de gecondenseerde melk door de nougat.
  • Haal de kom van het vuur en roer de pindakaas door de nougat. Verdeel de nougat over de brownie in de bakvorm en plaats de bakvorm minimaal een uur in de koelkast.

Pindakaramel

  • Doe de Bebogeen in een steelpannetje en verwarm dit tot de karamel iets vloeibaarder is.
  • Roer de pinda's door de karamel.
  • Verdeel de pindakaramel over de nougatlaag in de bakvorm en plaats de bakvorm wederom een uur in de koelkast.

Chocoladelaag

  • Smelt tot slot de melkchocolade en smeer de gesmolten chocolade uit over de pindakaramel.
  • Plaats de bakvorm nog een keer in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
  • Snijd de Snickers brownie in stukken en bewaar luchtdicht in de koelkast.