Sinterklaas koeken met kruidnootjes
Deze Sinterklaas koeken met kruidnootjes zijn echt de ultieme guilty pleasure. Groot, zoet, flinke mond vol als je er een hap van neemt... Ideaal om bij de koffie te serveren op pakjesavond.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Opstijven2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 40 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: dikke koeken, koeken, kruidnoten, Sinterklaas, strooigoed
Servings: 8 stuks
- 125 g roomboter - zacht
- 130 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 365 g bloem
- 1 netje chocolademunten
- 50 g Schuddebuikjes
- 8 schuimpjes
Doe de boter met beide soorten suikers in de kom van de keukenmachine en klop dit luchtig.
Voeg dan de vanille, eieren, bakpoeder, zout en bloem toe en kneed dit tot een zacht koekdeeg.
Breek de chocolademunten in grove stukken en voeg deze, samen met de Schuddebuikjes toe aan het koekdeeg. Meng nog even goed.
Vorm 8 ballen van het koekdeeg en leg deze minimaal 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Verdeel de ballen koekdeeg over de bakplaat en bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven.
Druk de schuimpjes/chocolademunten/strooigoed direct in de koeken zodra deze uit de oven komen en laat ze daarna volledig afkoelen.