Ga terug
+ servings
sinterklaas koekjes maken
Recept afdrukken
No ratings yet

Sinterklaas koeken met kruidnootjes

Deze Sinterklaas koeken met kruidnootjes zijn echt de ultieme guilty pleasure. Groot, zoet, flinke mond vol als je er een hap van neemt... Ideaal om bij de koffie te serveren op pakjesavond.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Opstijven2 uur
Totale tijd2 uur 40 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: dikke koeken, koeken, kruidnoten, Sinterklaas, strooigoed
Servings: 8 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 125 g roomboter - zacht
  • 130 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 365 g bloem
  • 1 netje chocolademunten
  • 50 g Schuddebuikjes
  • 8 schuimpjes

Instructies

  • Doe de boter met beide soorten suikers in de kom van de keukenmachine en klop dit luchtig.
  • Voeg dan de vanille, eieren, bakpoeder, zout en bloem toe en kneed dit tot een zacht koekdeeg.
  • Breek de chocolademunten in grove stukken en voeg deze, samen met de Schuddebuikjes toe aan het koekdeeg. Meng nog even goed.
  • Vorm 8 ballen van het koekdeeg en leg deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Verdeel de ballen koekdeeg over de bakplaat en bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven.
  • Druk de schuimpjes/chocolademunten/strooigoed direct in de koeken zodra deze uit de oven komen en laat ze daarna volledig afkoelen.