Salade van gepofte biet met geitenkaas
Je kunt deze salade van gepofte biet misschien het beste zien als een basisrecept. Je kunt de salade namelijk eindeloos blijven uitbouwen en helemaal naar smaak aankleden.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 40 minuten min
Totale tijd1 uur uur 45 minuten min
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: bietensalade, gepofte biet, lunchsalade, rode biet
Servings: 2 personen
oven
2 vellen aluminiumfolie
- 2 rode bieten
- 150 g gemengde rucola sla
- 100 g zachte geitenkaas
- handje pistache
Dressing
- 2 el balsamico-azijn
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl honing
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Verpak de bietjes in aluminiumfolie en pof ze 1 - 1,5 uur in de oven tot ze zacht zijn.
Verwijder de schil van de gepofte bieten en snijd de bietjes in stukken. Meng met de gemengde sla, geitenkaas en pistache.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de salade.