Ga terug
+ servings
recept met rode biet
Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gepofte biet met geitenkaas

Je kunt deze salade van gepofte biet misschien het beste zien als een basisrecept. Je kunt de salade namelijk eindeloos blijven uitbouwen en helemaal naar smaak aankleden.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur 40 minuten
Totale tijd1 uur 45 minuten
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: bietensalade, gepofte biet, lunchsalade, rode biet
Servings: 2 personen

Equipment

  • oven
  • 2 vellen aluminiumfolie

Ingredients

  • 2 rode bieten
  • 150 g gemengde rucola sla
  • 100 g zachte geitenkaas
  • handje pistache

Dressing

  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Verpak de bietjes in aluminiumfolie en pof ze 1 - 1,5 uur in de oven tot ze zacht zijn.
  • Verwijder de schil van de gepofte bieten en snijd de bietjes in stukken. Meng met de gemengde sla, geitenkaas en pistache.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de salade.