Ga terug
+ servings
Salade nicoise bewaren
Recept afdrukken
No ratings yet

Salade Niçoise

Zo'n klassieke salade en er stond nog geen recept van op OMF. Hoogste tijd dus, want Salade Niçoise is eigenlijk ideaal voor elk moment. Zet het op tafel als bijgerecht, serveer als maaltijdsalade of neem mee naar je werk voor de lunch. Alles kan!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: salade
Keuken: Frans
Trefwoord: maaltijdsalade, salade nicoise, tonijnsalade, vinaigrette
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g krieltjes of vastkokende aardappelen
  • 150 g haricot verts
  • 160 g tonijn - uit blik
  • 1 kropje baby romaine
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 50 g knoflookolijven
  • 1 rode ui - in dunne ringen
  • 2 eieren - gekookt

Vinaigrette

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de aardappeltjes in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van hoe groot de aardappels zijn. Giet af en laat ze droogstomen.
  • Kook de haricot verts in 5 minuten gaar en giet ook deze af.
  • Verdeel de gekookte aardappelen en haricot verts, samen met de tonijn, blaadjes romaine, paprika en knoflookolijven over een schaal.
  • Garneer met gehalveerde gekookte eieren en de rode uienringen.
  • Roer alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar en sprenkel deze over de salade.