Russische salade met tonijn
Deze Russische salade met tonijn proefde ik voor het eerst in Malaga en ik was instant verliefd. Tijd voor een zelfmaak recept zodat we het ook thuis kunnen maken!
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: lunch, salade
Keuken: Spaans
Trefwoord: aardappelsalade, maaltijdsalade, Russische salade, tonijn
Servings: 6 personen (bijgerecht)
- 2 blokjes visbouillon
- 500 g vastkokende aardappelen - in kleine blokjes van 1cm
- 1 winterpeen - in blokjes
- 200 g doperwten - diepvries
- 2 eieren
- 4 el zilveruitjes
- 4 augurken - in blokjes
- 2 blikken tonijn - op water, uitgelekt
- 50 g mayonaise
- 5 g verse peterselie - fijngehakt
- peper en zout
Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg hier de blokjes visbouillon aan toe.
Kook de aardappelen, wortel en doperwten in de visbouillon gaar en giet goed af. Laat de groenten afkoelen.
Kook ondertussen de eieren in 9 minuten hard en snijd deze in stukjes.
Meng de gekookte groenten met de eieren en de rest van de ingrediënten. Breng de Russische salade op smaak met peper en zout en bewaar de salade in de koelkast.