Ga terug
–+ servings
Rucolastamppot metRucolastamppot met tomaat en paprika tomaat en paprika
Recept afdrukken
No ratings yet

Rucolastamppot met tomaat & paprika

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 800 gr kruimige aardappelen - geschild en in stukken
  • 100 gr cervelaat - in blokjes
  • 150 gr Belegen kaas - geraspt
  • 50 gr roomboter
  • 2 flinke handen rucola
  • 2 tomaten - in blokjes
  • 1 paprika - in blokjes
  • peper en zout

Instructions

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 20-25 minuten helemaal zacht.
  • Bak de blokjes cervelaat in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
  • Giet de gaargekookte aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Roer de kaas en boter door de aardappelpuree tot beide ingrediënten gesmolten zijn.
  • Voeg dan de rucola, tomaten, paprika en blokjes cervelaat met het bakvet toe aan de aardappelpuree. Roer goed door en breng de stamppot op smaak met peper en zout.