Ga terug
–+ servings
Calamares van de bbq
Recept afdrukken
No ratings yet

Calamares van de BBQ

Calamares van de BBQ is ontzettend eenvoudig te bereiden. Vraag de visboer of hij de inktvissen alvast voor je kan schoonmaken, dan hoef je dat thuis allemaal niet meer te doen.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd6 min
Totale tijd11 min
Gang: vis
Trefwoord: barbecue, bbq, calamares, gegrilde inktvis, inktvis, vis van de bbq
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 4 inktvissen - schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 el verse peterselie

Garneren

  • extra vergine olijfolie
  • verse peterselie - fijngehakt
  • citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een stapeltje kolen op de barbecue (of gebruik een grillpan, mag ook!).
  • Dep de inktvissen van binnen en buiten droog met een vel keukenrol.
  • Roer de olijfolie, knoflook, citroenrasp en peterselie door elkaar en smeer hier de inktvissen mee in.
  • Leg de inktvis direct boven de kolen en grill ze 3 minuten per kant.
  • Snijd de gegrilde inktvis in ringen en garneer met olijfolie, peterselie, citroensap, peper en zout.