Ga terug
–+ servings
Gegrilde knoflooktomaten
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Gegrilde knoflooktomaten

Of je ze nou zo eet als bijgerecht, verwerkt in een lekkere salade of op brood mikt; deze gegrilde knoflooktomaten zijn echte smaakbommetjes en heel eenvoudig om te maken.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bijgerecht, gegrilde groenten, gegrilde tomaten, groenten, knoflooktomaten, vegetarisch
Porties: 8 stuks

Equipment

  • barbecue of grillpan

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 4 tomaten - gehalveerd

Garnering

  • extra vergine olijfolie
  • peper en grof zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Roer de olijfolie, oregano en het teentje knoflook door elkaar en smeer hier de gehalveerde tomaten mee in.
  • Leg de tomaten met de binnenkant naar beneden richting de kolen of in de grillpan en grill de tomaten tot ze zacht worden.
  • Leg de gegrilde knoflooktomaten op een bord en sprenkel de extra vergine olijfolie, peper en zout er overheen. Garneer met verse basilicum.