Ga terug
+ servings
Kaastaco's met pulled beef
Recept afdrukken
4.80 van 5 stemmen

Kaastaco's met pulled beef

Als je deze kaastaco's hebt geproefd wil je ze nooit meer op een andere manier eten. De krokante kaaslaag is zó'n smaakbommetje om de mini wraps. Ik vulde ze met kruidige pulled beef, tomatensalsa en avocadocrème.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Garen van het vlees3 uur 30 minuten
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocadocreme, kaastaco's, mexciaanse taco's, pulled beef, rundvlees, taco's, tomatensalsa
Porties: 8 stuks

Equipment

  • foodprocessor of hakmolentje

Ingrediënten

Dry rub:

  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • snuf zout

Pulled beef:

  • 750 g riblappen - in blokjes van 2x2 cm
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes - 400g
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 400 ml runderbouillon
  • sap van 1/2 limoen

Tomatensalsa:

  • 2 tomaten - in kleine blokjes
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Avocadocrème:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el zure room
  • peper en zout

En verder:

  • 8 miniwraps
  • 200 g cheddar - geraspt

Instructies

Pulled beef:

  • Begin met het makken van het vlees. Roer alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en wrijf hiermee de stukken vlees in.
  • Verhit een klont boter in een stoofpan en bak hierin het vlees rondom goed bruin. Voeg dan de ui toe en bak deze mee tot de ui zacht is.
  • Schenk de tomatenblokjes, sinaasappelsap, runderbouillon en het limoensap in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het vlees 2 uur met deksel op de pan pruttelen en daarna nog eens 1,5 uur zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
  • Trek als het vlees helemaal gaar is het met twee vorken uit elkaar en bewaar het in de achtergebleven saus.

Tomatensalsa & avocadocrème

  • Schep alle ingrediënten voor de tomatensalsa door elkaar en zet dit in de koelkast.
  • Doe de ingrediënten voor de avocadocrème in een foodprocessor of hakmolentje en maal dit tot een gladde crème.

Kaastaco's:

  • Verspreid een handje geraspte cheddar in een koekenpan en leg hier een mini wrap bovenop. Bak dit tot de kaas aan de onderkant goed is gebakken.
  • Schep de miniwrap met de gebakken kaaslaag uit de pan en vouw de wrap om een smal glas zodat het een tacovorm krijgt. Laat de kaas heel even een beetje hard worden.
  • Schep de pulled beef, tomatensalsa en avocadocrème in de kaastaco's en serveer direct.