Ga terug
+ servings
krokante kipsate wraps
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Krokante kipsatéwraps

Kipsatéwraps zijn niet zo origineel, maar zo met gefrituurde kippendijen wel héél erg lekker. Maak je eigen pindasaus erbij voor het lekkerste resultaat.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: lunch
Trefwoord: fastfood friday, gefrituurde kip, kipsate, krokante kip, lunch, wraps
Porties: 4 personen

Equipment

  • frituurpan of wok met hete olie

Ingrediënten

Gefrituurde kip

  • 400 g kipdijfilet - in repen
  • 100 g bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 100 g panko

Pindasaus

  • 150 g pindakaas
  • 2 el mirin
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 75 ml kokend water

En verder

  • 4 grote tortillawraps
  • ijsbergsla
  • komkommer/wortel
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Verhit de frituurpan of olie in een wok naar 180℃.
  • Wentel de kipdijfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Leg de gepaneerde kip in de hete olie en frituur de kip in 5-6 minuten goudbruin en gaar.
  • Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een kom en roer dit met een garde tot een gladde saus.
  • Verspreid de groenten over de tortillawraps en leg hier de gefrituurde kip bovenop. Schep een lepel pindasaus over de kip en strooi de gebakken uitjes hier overheen.
  • Rol de wraps op en serveer ze direct.

Notities

*Maak je de wraps van tevoren dan verliest de kip zijn krokante korstje.