Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Recept afdrukken
No ratings yet
Hummus & fetadip
De award voor de lekkerste brooddip van het jaar gaat naar deze hummus & geklopte fetadip als je het mij vraagt. Extra lekker dankzij toppings als crispy chiliolie en sesamzaadjes.
Bereidingstijd
15
min
Totale tijd
15
min
Gang:
bijgerecht
Trefwoord:
bijgerecht, brooddip, crispy chili olie, dip, dipsaus, geklopte feta, Hummus
Porties:
400
gram dip
Equipment
foodprocessor of hakmolen
Ingrediënten
Hummus:
200
g
kikkererwten
- uit blik
1
teentje
knoflook
1
el
tahin
4
el
olijfolie
sap van 1/2 limoen
1
tl
komijnpoeder
peper en zout
Geklopte feta
100
g
ricotta
150
g
feta
1
teentje
knoflook
1
el
olijfolie
zwarte peper
Toppings
2
el
crispy chili olie
1
tl
geroosterde sesamzaadjes (zwart en wit)
1
el
fijngehakte peterselie
Instructies
Doe voor de hummus alle ingrediënten in de foodprocessor en maal dit helemaal fijn. Doe hetzelfde met alle ingrediënten voor de geklopte feta.
Schep beide dips op een bord en laat ze een beetje in elkaar overlopen.
Top de brooddip af met crispy chili olie, geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte peterselie.