Ga terug
+ servings
hummus & geklopte fetadip
Recept afdrukken
No ratings yet

Hummus & fetadip

De award voor de lekkerste brooddip van het jaar gaat naar deze hummus & geklopte fetadip als je het mij vraagt. Extra lekker dankzij toppings als crispy chiliolie en sesamzaadjes.
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: bijgerecht
Trefwoord: bijgerecht, brooddip, crispy chili olie, dip, dipsaus, geklopte feta, Hummus
Porties: 400 gram dip

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

Hummus:

  • 200 g kikkererwten - uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tahin
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout

Geklopte feta

  • 100 g ricotta
  • 150 g feta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper

Toppings

  • 2 el crispy chili olie
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes (zwart en wit)
  • 1 el fijngehakte peterselie

Instructies

  • Doe voor de hummus alle ingrediënten in de foodprocessor en maal dit helemaal fijn. Doe hetzelfde met alle ingrediënten voor de geklopte feta.
  • Schep beide dips op een bord en laat ze een beetje in elkaar overlopen.
  • Top de brooddip af met crispy chili olie, geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte peterselie.