Ga terug
–+ servings
couscoussalade met doperwtjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade met doperwtjes en basilicum

Ik krijg direct de lente in mijn bol bij het zien van deze couscoussalade met doperwtjes. Een heerlijk eenvoudige salade die perfect is om mee te nemen als lunch maar ook handig is als bijgerecht tijdens het avondeten.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: salade
Trefwoord: bijgerecht, couscoussalade, doperwtjes, groenten, lentegerecht, lenterecept, lunch, lunchsalade, maaltijdsalade, salade, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g couscous
  • gekookt water
  • 400 g doperwtjes - diepvries
  • 2 bosuitjes - in dunne ringen
  • 50 g feta - verkruimeld
  • 1 el citroensap
  • 5 g verse basilicum - fijngehakt
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de couscous in een kom en schenk hier net zoveel kokend water bij tot het water 1 cm hoger komt dan de couscous.
  • Dek de kom af met een bord of plasticfolie en laat de couscous 10 minuten stomen.
  • Kook ondertussen de doperwtjes in 8 minuten gaar. Giet af en laat even uitlekken.
  • Schep de doperwtjes samen met de bosui, feta en het citroensap door de couscous.
  • Roer de basilicum, extra vergine olijfolie en witte wijnazijn door elkaar en schenk de dressing bij de couscoussalade. Schep nogmaals goed om en voeg peper en zout naar smaak toe.