Couscoussalade met doperwtjes en basilicum
Ik krijg direct de lente in mijn bol bij het zien van deze couscoussalade met doperwtjes. Een heerlijk eenvoudige salade die perfect is om mee te nemen als lunch maar ook handig is als bijgerecht tijdens het avondeten.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: salade
Trefwoord: bijgerecht, couscoussalade, doperwtjes, groenten, lentegerecht, lenterecept, lunch, lunchsalade, maaltijdsalade, salade, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 200 g couscous
- gekookt water
- 400 g doperwtjes - diepvries
- 2 bosuitjes - in dunne ringen
- 50 g feta - verkruimeld
- 1 el citroensap
- 5 g verse basilicum - fijngehakt
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- peper en zout
Doe de couscous in een kom en schenk hier net zoveel kokend water bij tot het water 1 cm hoger komt dan de couscous.
Dek de kom af met een bord of plasticfolie en laat de couscous 10 minuten stomen.
Kook ondertussen de doperwtjes in 8 minuten gaar. Giet af en laat even uitlekken.
Schep de doperwtjes samen met de bosui, feta en het citroensap door de couscous.
Roer de basilicum, extra vergine olijfolie en witte wijnazijn door elkaar en schenk de dressing bij de couscoussalade. Schep nogmaals goed om en voeg peper en zout naar smaak toe.