Ga terug
+ servings
Pepperoni pizza orzobake
Recept afdrukken
No ratings yet

Pepperoni Pizza Orzo bake

Eén van mijn favoriete orzo-gerechten moet toch wel deze Pepperoni Pizza Orzo bake zijn. Een echte pizzasmaak maar dan in een ovenschotel verwerkt. Heerlijk.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, orzo, ovengerecht, ovenschotel, pepperoni, pizza
Porties: 6 personen

Equipment

  • ovenschaal (20x30cm)

Ingrediënten

  • 500 g Orzo
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 100 g pepperoni - broodbeleg
  • 75 g olijven - ontpit
  • 400 ml pizzasaus
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 150 g mozzarella - geraspt
  • 1 trosje cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de ovenschaal in.
  • Kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Snijd de pepperoni in stukjes (bewaar een paar plakjes ter garnering) en voeg deze aan de knoflook en de ui toe, samen met de olijven.
  • Schep even goed om en voeg de pizzasaus, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl de Orzo kookt.
  • Giet de Orzo af en schep deze door de pizzasaus. Voeg 100gram geraspte mozzarella toe en schep alles in de ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en verdeel de rest van de plakjes pepperoni er overheen.
  • Leg het trosje tomaatjes op de ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie.
  • Bak de Pepperoni Pizza Orzo bake in het midden van de oven in 15 minuten gaar, tot de kaas is gesmolten en de tomaatjes zacht zijn.